Infócenter
Badacsonyi wellness pihenés
Hotel Bonvino Wine & Spa
3 nap/2 éj
Félpanzió
2 felnőtt
Hátralévő idő:
Régi ár: 99.900 Ft
Új ár: 59.900 Ft
Jártál már a Hotelban? Értékeld Te is!
3.9
-40%

Az ajánlat tartalma

 • Hotel Bonvino Wine & Spa****, Badacsony
 • 3 nap / 2 éj tökéletes kikapcsolódás és aktív pihenés 2 fő részére
 • Ellátás: Bőséges büféreggeli. Gazdag büfévacsora helyi alapanyagokra épülő szezonális kínálattal
 • Elhelyezés: kétágyas szobák
 • PLUSZ+: Badacsonyi üdvözlet: három tételes vezetett borkóstoló
 • PLUSZ+: A 450 m2-es wellness részleg korlátlan használata: medence, jacuzzi, gyermek pancsoló, finn, gőz és infra szauna
 • PLUSZ+: Minden nap különleges szauna felöntések
 • PLUSZ+: Játszószoba
 • PLUSZ+: Korlátlan internet használat a szobákban is
 • PLUSZ+: Fürdőköpeny használat

Feltételek

 • Felhasználható: 2020. Június 1 - 26. Illetve 2020. szeptember 1 - október 22. között, a partnerrel előre egyeztett időpontban és a szabad helyek függvényében
 • Kivéve 2020. szeptember 11-13.
 • Hétvégi felár + 15.000Ft/csomag
 • Gyermekkedvezmény: 0-3,99 év között: ingyenes. 4-9,99 év között: 6.500 Ft/gyermek/éj. 10-13,99 év között: 8.500 Ft/gyermek/éj. 14 éves kortól: 10.500 Ft/fő/éj. Kétágyas szobában 1 gyermek vagy 1 pótágy helyezhető el. 2 gyermek esetén két légterű apartman foglalása szükséges felár megfizetése mellett
 • Parkolás saját udvarban: 1.500 Ft/autó/éj
 • Parkolás zárt mélygarázsban 2.000 Ft/autó/éj
 • Két légterű apartman felára: 7.500 Ft/apartman/éj
 • Időpontot közvetlenül a szállással tudsz egyeztetni: 06 87 532 210
 • Az utalvány szabad helyek függvényében használható fel, ezért kérünk, hogy a szobát időben foglald le
 • IFA külön fizetendő: 450 Ft / fő / éj (18 év felett)
 • Amennyiben a felhasználási időben az utalvány beváltása korlátozásra kerül a vírushelyzet miatt, akkor a Tesco Utazás vállalja az utalvány beváltásának meghosszabbítását a korlátozás időtartamával, illetve amennyiben az ügyfél által elfogadható megoldást nem sikerül találni, akkor a Tesco Utazás garanciát vállal a visszautalásra. (Az esetlegesen az ügyfél számára jóváírt Clubcard Pont összegével a visszautalt összeg csökkentésre kerül.)

Bemutatkozás

Hotel Bonvino Wine & Spa

A szálloda sok apró szeglete mesél a környékrõl, a Balatonról, a bor és szõlõkultúráról. A hotel megálmodásakor olyan szobákat képzeltünk el, melybe belépve a vendég úgy érzi: „ez igen, ha bátrabb lennék, ilyen lenne otthon is”. Nálunk elfelejtheti az egy kaptafára épült és berendezett unalmas szállodai szobákat – mind a 48 szobánk sajátos üzenetet hordoz! Itt minden különleges, a mennyezet nyers betonja különleges egységet alkot a szálloda szimbólumait, mintáit megjelenítõ textilekkel, a minimalista bútorzatot a rusztikus szobákban natúr, a modernekben a fémes színek és feketék egészítik ki. Egy-egy meglepõ színfolt pedig meghökkentõ, különleges haróniát teremt a stílusban. A folyosókon a borkészítés módjáról és a borról található rajzok, leírások, a fogadó tér "borfelhõje" vagy a szobaszámokat jelzõ palackok mind mind az egyedi arculat részei.

Egy áttúrázott délelõtt, egy szabad levegõn eltöltött kiadós lovaglás, kocsikázás, röplabda, várlátogatás vagy pincekaland után jól esik egy kis izomlazító és stressz oldó, egyúttal gyógyító kényeztetés. Így hát szállodánk sem lenne teljes wellness részleg nélkül. Igyekeztünk úgy összeállítani a spa-szolgáltatások körét, hogy mindenki megtalálja a megszokott wellness szolgáltatásokon túl vendégeink csábító újdonságokat is felfedezzenek nálunk.

Spa részlegünk egyedi kialakítása a vulkanikus hegy és a szõlõtermesztés jegyében született: a csillogó feketék, a nyers beton, a tükrözõdõ, modern felületeket a fa természetessége teszi barátságossá. A fény hatalmas tolóablakokon árad be, különleges látványt kínálva.

Day spa:
Kezdje a napot élményelemekkel felszerelt úszómedencénkben, frissüljön fel jacuzzinkban, míg a gyerekek a pancsolóban játszanak. Kortyolja el reggeli kávéját napozóteraszunkon, egy kényelmes nyugágyban heverve. Válasszon szauna kínálatunkból, masszázsainkból.

Masszázsok:

-Frissítõ testmasszázs 4.200 Ft /25 perc
-Frissítõ testmasszázs 7.900 Ft /50 perc
-Aromamasszázs 4.200 Ft /25 perc
-Aromamasszázs 8.500 Ft /50 perc
-Talpfrissítõ masszázs 4.200 Ft /25 perc
-Lazító, relaxáló fejmasszázs 4.200 Ft /25 perc
-Bonvino frissesség 25 perc frissítõ testmasszázs + 25 perc talpfrissítõ masszázs 8.400 Ft /50 perc
-Bonvino relax 25 perc aromamasszázs + 25 perc lazító, relaxáló fejmasszázs 8.700 Ft /50 perc
-Bonvino terápia Szõlõmagolajos testmasszázs + chardonnay-krémes arcpakolás 11.900 Ft /60 perc
-Badacsonyi lávaköves masszázs szõlõmagolajjal 12.000 Ft /60 perc
-Szõlõs testkezelés arcpakolással és arcmasszázzsa 13.900 Ft /70 perc

Gasztronómia:
Éttermünk az egyes étkezések szerint különbözõ arcát mutatja, ugyanakkor mindig magas színvonalat és meleg fogadtatást ígér. Az ébredést követõen mindenki otthonos, nyugodt, szerettei körében eltöltött reggelire vágyik: a Bonvino-ban kényelmesen válogathat a gazdag büfé-reggeli mellé kínált újságokból, választhat kávékülönlegességeink, helyi alapanyagokból készült házi lekvárjaink, vagy mangalica termékeink közül. Különlegességünk a sajtbüfé – ahol a legínyencebb gourmet sem marad sajtspecialitás nélkül.

A pihenés alatt a vacsora nem csak étkezés, de egyben kellemes közös program, beszélgetés, családi együttlét. Mi megteremtjük hozzá az atmoszférát: hangulatos fények, ínycsiklandó fogások, újdonságok, minden, amit otthon nem fõzött meg, de mindig szeretett volna kipróbálni.

Borbár:
Borbárunk a szálloda lelke. Itt kerül sor a borral kapcsolatos számtalan programra: délutánonként egy-egy pincészet vagy bor bemutatkozása, hangulatos borbeszélgetések, bor és jazz, bor és sajt, bor és különleges falatok, bortörténelem és bortörténetek, „minden, ami szõlõ”. A borozáshoz, vagy akár "csak úgy" könnyû snackekket, házi készítésû édes és sós süteményeket, kávéval, olvasnivalóval, kényelmes párnákkal és a teraszon takarókkal várjuk a kényelemre vágyó borbarátokat. Esténként borbárunk a „kultúra” színtere, elõkerülhet a sakk, megvitatunk egy könyvet és a hozzáillõ bort, activytire, kártyapartira, de egy fotós vagy utazó beszámolóit is meghallgathatjuk egy teli pohár mellett. Bárunkban mindezeken túl borvásárlásra, sõt rendelésre is van lehetõség.


Programok

Badacsonyi wellness pihenés

Badacsony:
Területe már az ókorban is lakott volt, az ásatások felszínre hozták egy kelta település maradványait. A rómaiak egész biztosan termesztettek itt szőlőt, a Badacsony oldalán akkoriban is számos ültetvény volt. A középkorból, nem egyházi birtok lévén, kevés feljegyzés maradt fenn a községről. Névadója állítólag egy besenyő vitéz, Urkund fia Tomaj volt, aki I. István korában birtokolta a területet. Első okleveles említése 1313-ból származik, Thomay formában. Mindenesetre 1263-ban már pálos rendház állt itt, ennek nyomait a 19. század során tárták fel. A török hódoltság idején lakossága megfogyatkozott, 1550-ben plébániája is elhagyatva állt, de a források szerint a település folyamatosan lakott volt. Az itt élők ekkor is főleg szőlő- és gyümölcstermesztésből éltek. A 18. század során kedvelt pihenőhellyé vált, bora kedvelt lett és sorra épültek itt a pincék és a borházak.

Fejlődése a bazaltbánya 1903-as megnyitásával új irányt vett, a lakosság száma megkétszereződött, elindult az iparosodás; 1909-től lóvasút is járt a településen. Vajda Elek (1879–1944) 1911-ben költözött a településre, és ő szorgalmazta Badacsonytomaj önálló községgé válását, melynek ezután nyugállományba vonulásáig főjegyzője volt. Vajda a Vöröskereszt 1915. február 15-én alapított badacsonytomaji egyletének első jegyzője is. A bazalttermelés 1965-ben befejeződött, de a hegy látványa és élővilága sajnos nagyon megsínylette a félévszázados bányászatot. A további károkat megelőzendő hamarosan tájvédelmi körzetté nyilvánították.

A badacsonyi bor:
A jellegzetes alakú hegy 438 m magas. Az i.e. III. és II. században több kelta település volt ezen a területen. A legtöbb lelet a római korból származik. A badacsonyi présházakat gyakran római épületek falmaradványaira építették. Sírok, szobrok, kőkoporsók, oltárok és más emlékek is előkerültek (pl. Victoria istennő bronzszobra). A XIV. században már ismert település volt.

Termesztett szőlőfajták:
A badacsonyi borok jellegzetesen testesek, tüzesek, zamatosak magas alkohol és extrakt tartalommal. Jó évjáratokban kései szüretelésű borokat, sőt jégbort is készítenek. Jellemző a tradicionális borkészítés, az ászokhordós érlelés. Bár a reduktív borkezelés és egyéb, modern technológiák is terjedőben vannak, egyelőre nem változtatták meg jelentősen a vidék borainak jellegét. A borvidékre az Olaszrizling, Rizling szilváni, Szürkebarát, Kéknyelű, Zeusz fajták jellemzőek.


Látványosságok:

Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza Irodalmi Emlékmúzeum:
A sok-sok szőlőhegyi hajlék között a legszebb Szegedy Róza messzire fehérlő présháza. Falai között ma irodalmi múzeum kiállítása és néprajzi gyűjtemény tekinthető meg. A magyar paraszt barokk egyik legnemesebb présháza előbb Szegedy Rózáé, majd Kisfaludy Sándorral kötött házassága után kettőjük közös tulajdona volt. (Szegedy Róza utca 80.)

Rózsa kő – a szerelmes párok kedvenc kiránduló célpontja:
A hegyoldalról lehasadt bazaltkő valószínűleg Kisfaludy Rózájáról kapta a nevét, amelyet 1886-ban be is véstek a szikla oldalába. A néphit azután fontos szerepet adott a kőnek: a hagyomány szerint, ha egy fiú és egy leány a Balatonnak hátat fordítva leül rá, még abban az esztendőben jegyesek lesznek, sőt, elég, ha a kedveséért sóhajtó leány ül rá, szerelmük ez esetben is beteljesedik.

Kő kapu:
A Kő-kapu kőoszlopai jól szemléltetik a víz és a szél erejét. A természeti erők eróziós munkája nyomán létrejött hatalmas, még álló bazalttornyok körül a ledőlt, széttöredezett oszlopokból valóságos kőtenger alakult ki. A közelében fakadó Klastrom-kút hűs vizével szomjunkat enyhíthetjük. Kitűnőivóvíz, hőmérséklete télen-nyáron 4-5 fokos. Közelében állt egykor a Szent Imréről elnevezett pálos kolostor. A néphagyomány azt tartja, hogy a kolostorban lakó szerzeteseknek adományozott szőlőben termelték először a francia, burgundi eredetű pinot gris, azaz szürkebarát nevű szőlőt.

Rodostói turistaház:
A Rodostó turistaház 1936-ban, magyaros stílusban épült, Rákóczi Ferenc és bujdosó társának emlékére. Falán két táblát helyeztek el, az egyik Rákóczi és társai emlékét őrzi, a másik táblára azok nevei kerültek, akik munkásságukkal sokat tettek a hegy megmentéséért, többek között azért, hogy beszüntessék a Badacsony létét fenyegetőrobbantásos bazaltkitermelést.

Bujdosók lépcsője:
A Bujdosók lépcsője összesen 464 lépcsőfokból áll, pihenőkkel elválasztott szakaszait a kuruc kor nevezetes személyeiről (Bercsényi Miklós, Mikes Kelemen, Cinka Panna) nevezték el.

Ranolder-kereszt:
A hegy fennsíkjának déli, éles párkányán, mintegy 400 m magasan álló óriási kőkeresztet Ranolder János veszprémi püspök emeltette 1857-ben. A kereszt egy-egy nagyobb darabját 40 bivallyal vontatták fel a hegyre. A Balaton lélegzetelállító panorámájára tekinthetünk mellőle. A Harangozó-börc a Ranolder-kereszt alatt levőkilátóhely. A nép gyapjúzsákoknak nevezte el az itt magasodó bazaltoszlopokat és tornyokat. Eötvös Károly, a Balaton híres kutatója leírta, hogy ha a kinyúló kőpadot kalapáccsal megütik olyan hangot ad, mintha óriási harang kondulna meg.

Kisfaludy-ház:
A Badacsonyba kirándulók sétaútjának talán az első célpontja a hegy szikláinak tövében meghúzódó nádtetős ház. A költő egykori háza a korabeli falusias késő barokk építészet kitűnőpéldája, tulajdonképpen egyszerű borospince, különleges jelentőségét tulajdonképpen az adja, hogy egykori gazdája Kisfaludy Sándor volt.
(Az épület napjainkban étteremként működik.)

Egry József Emlékmúzeum:
A balatoni fények és színek nagymesterének egykori műteremházában a festőművész képei és grafikái láthatók. Egry József a modern magyar festészet egyik legeredetibb képviselője, aki hosszú ideig élt Badacsonyban. (Egry sétány 12.)

Udvardi Erzsébet Képtár:
Munkásságában benne van a balatoni táj, Badacsony világa, a víz, a hegy évszakainak változatos látványa. Továbbá megtalálható másik állandó témája a Biblia.

Szent Imre-templom:
Európa első bazalttemploma a kéttornyú Szent Imre-templom 1932-ben épült neoromán stílusban. Főoltárképe három eseményt ábrázol Jézus életéből (Utolsó vacsora, Getsemáni-kert, Feltámadás), melyek Udvardi Erzsébet festőművész munkáját dicsérik. A templom plébánosa volt dr. Lékai László, a későbbi esztergomi érsek; ő állíttatta helyre a templomot ért második világháborús károkat.


Tesco Utazás Club kedvezmények

 1. MOST MINDEN UTAZÁS ÁRÁBÓL 30%-OT, MAXIMUM 10000 CLUBCARD PONTOT VISSZAADTUNK!
  2020. június 1-től július 19-ig minden utazás árából 30%-ot, maximum 10000 Ft-ot visszatérítünk Clubcard pontok formájában.
 2. VIP tagjaink számára 5000 CC pontot írunk jóvá minden vásárlás után* A VIP regisztráció az első hónapra most 99 Ft, ezt követően negyedévente 990 Ft.
 3. VIP tagjaink részére minden megvásárolt utazás során, az utazás ideje alatt INGYENES AEGON UTAS/ BALESETBIZTOSÍTÁS-ban részesül.

*Az akció visszavonásig érvényes. A jóváírások a kifizetést követő második hónap 15-ig történnek meg, VIP tagjaink számára ennek feltétele az aktív tagság. Egy vásárlónak egy hónapban maximum 15000 CC pontot írunk jóvá. A Tesco utazás utalvány vásárlása után csak a 20%-os visszatérítés érvényes.


Útvonal

8261 Badacsony, Park u. 22.